perjantai 19. huhtikuuta 2013

Valmiina viuhahdukseen?

2011 Aplicon tiimiä
Perinteinen naisten liikuntapäivä, Kevätviuhahdus järjestetään Lohjalla helatorstaina 9.5. Järjestyksessään jo neljästoista tapahtuma saa Lohjalaiset yhdessä juoksemaan ja kävelemään tutun lenkin. 7 km taipale lähtee torilta ja kiertää Ojamon kautta takaisin keskustaan. Meidän kaikkien lohjalaisten liikuttajien tehtävänä on saada ihmiset liikkumaan ja tämä on oiva tilaisuus myös siihen. Lähdetään siis yhdessä lenkille tänäkin vuonna.

Tapahtuma on tuttu myös Aplicolaisille. Olemme olleet monena vuonna mukana tukemassa tapahtumaa ja osallistuneet juoksuun yhdessä asiakkaidemme kanssa. Historia kantaa Naistensalin aikoihin asti. Kuvat edelliseltä vuosituhannelta kertovat henkilökunnankin hieman varttuneen. Fiiliksen Kevätviuhahduksesta tuovat kuvat vuosilta 1997 ja 1998.

Naistensalin tiimi vauhdissa 1998

Juoksu ei ole Kevätviuhahduksen ainoa ilon aihe. Positiivisuutta liikuntaan lisätään pukukilpailulla. On toivottavaa, että ryhmät erottuvat toisistaan persoonallisilla ja omaperäisillä asuilla ja ilmeellä. Ilmeikkäin ryhmä palkitaan tapahtuman päätteeksi. Osallistujat, taustajoukot ja yleisö voi nauttia torilla, jossa on mahdollisuus tutustua yhteistyökumppanien liikuntapalveluihin ja tuotteisiin.

Kevätviuhahduksen järjestäjä on lohjalainen yleisurheiluseura Länsi-Uudenmaan Urheilijat. Mukana tapahtumassa on yhteistyökumppaneina useita Lohjalaisia yrityksiä. Tapahtuman tuotolla mahdollistetaan entistä laadukkaampaa lasten yleisurheilutoimintaa, johon kaikilla lapsilla on mahdollisuus osallistua.

Aplicon jäsenet voivat ilmoittautua tapahtumaan klubin vastaanotossa. Me hoidamme edullisemman ilmoittautumisen sinulle ja toimitamme tapahtumatuotteesi suoraan klubille. Tapaamisiin juoksulenkillä!
 1997 Naistensalin tiimiä

Lisätietoja tapahtumasta: http://www.kevatviuhahdus.fi/




perjantai 12. huhtikuuta 2013

Liikuntaa lääkkeeksi myös maailmalta

Minulla oli kunnia edustaa SKY:ta (Suomen kuntokeskusyhdistys) EHFA:n (European health & fitness association) vuosikokouksessa 10.4.2013, Kölnissä. Euroopan maiden yhdistysten edustajat kokoontuivat kahdettatoista kertaa, nyt Saksassa Fibon messujen yhteydessä.

Lääkäri ja lääkkeet vai liikunta? Näin kysyi yksi kouluttajistani lähes kymmenen vuotta sitten. Sama kysymys heräsi mieleen kokouksen esityksiä seuratessa. Liikkumattomuus on yhä suurin uhka terveydelle. Liikunta on paras lääke ihmiselle, tutkimuksesta riippumatta.

Tutkimukset lupaavat elämänlaatua lisää jo pienillä elämänmuutoksilla. Muutama porras, muutama askel - Siitä kaikki lähtee. Mikäli päivästä saisi irrotettua edes puoli tuntia aktiivisuuteen, olisi päivän hyvätyö tehty kansanterveydellisestä näkökulmasta. Samalla aika on kulunut omaa terveyttä edistäen. Pienikin aktiivisuus tuo merkittäviä tuloksia.

EHFA:n tavoitteet lähivuosille onkin saada yhä enemmän ihmisiä liikkumaan, yhä useammin. Kotimaassa samaan pyrkii SKY, yhdessä liikunta-alan yrittäjien kanssa. Yksityisiä liikuntapalvelun tuottajia tullaan tarvitsemaan jatkossa entistä enemmän, jotta kaikki halukkaat saavat tarvitsemaansa ohjausta tai paikan jumpparyhmään.

Me voimme kuntokeskuksissa tehdä parhaamme, joka päivä, mutta vain sinä voit ottaa sen ensimmäisen askeleen kohti omaa aktiivisempaa elämäntapaa. Se askel kannattaa ottaa. Sitä tukevat kaikki hyvinvoinnin tilastot.

Jutta Österberg, Tj
Liikunta-ja Hyvinvointikeskus Aplico Oy




perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hyvästi stressi ja jojoilu

Mitä valmistan päivälliseksi?
Kuinka ehdin harrastaa liikuntaa?
Miten saan omaa aikaa kaiken keskelle?


Kuulostaako tutulta? Kalenterinhallinta on kiireisessä arjessa usein haastavaa. Arki on suorittamista ja kilot kasaantuvat kiireen keskellä. Stressillä ja ylipainolla on yhteys. Stressaava ja kiireinen elämäntyyli johtaa helposti epäterveellisiin tapoihin ja epäsäännölliseen syömiseen.

Miksi osa kuitenkin onnistuu tuossa kaikessa? Elämäntapamuutoksen aikaansaaminen on mahdollista. Joskus siihen tarvitaan jokin kimmoke tai motivaattori käynnistämään uusi ja terveellisempi arki. Xtravaganza-painonpudotusohjelma on yksi vaihtoehto, joka tarjoaa työkalut, joita tarvitset stressin vähentämiseen ja painon pudotukseen. Usein painonpudotusohjelmat mielletään "pussikuureiksi", mutta tämän ohjelman taustalla on neljä johtotähteä, joiden tavoitteena on saada aikaan elämäntapamuutos. Ohjelman avulla voit vähentää stressiä ja päästä jojoilusta eroon.


Henkinen valmennus perustuu tavoitteiden asettamiseen, ajatuksen voimaan, itseluottamukseen, määrätietoisuuteen, motivaatioon ja keskittymiseen. Henkinen valmennus on voimakas työkalu, jonka avulla opetellaan uusia, terveellisiä tapoja vanhojen tottumusten tilalle. Uusien tottumusten ja uskomusten ohjelmointi automaattisiksi vaatii harjoittelua ja keskittymistä. Palkinto on onnistunut elämäntapamuutos.

Liikkuminen on elämän edellytys. Säännöllinen liikunta tukee painonhallintaa, lievittää stressiä, edistää yleistä terveyttä ja vapauttaa endorfiineja, kehon omia hyvän olon hormoneja. Liikunta hellii siis paitsi kehoa, myös mieltä. Säännöllisen liikunnan edellytys on liikkumisen ilo. Toisinaan se voi olla kadoksissa. Joskus se on voinut olla piilossa vuosia. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Elämän iloa tarvittaisiin usein kiireisesen arkeen. Huumori, ilo ja nautinto ovat kestävän painonhallinnan ja iloisen elämän edellytyksiä. Niistä saamme motivaatiota, painonpudotuksen polttoainetta. Yhtä tärkeää hyvinvoinnin kannalta on rentoutuminen kiireiden keskellä, hetki omaa aikaa. Elämästä nauttimisen ei ole tarkoitus loppua painonpudotuksen aikana. Päinvastoin! Henkistä ravintoa on kaikki, mikä saa mielen voimaan hyvin.

Terveellinen ravinto tukee painonhallintaa ja edistää terveyttä. Kun opit näkemään ruoan elimistön polttoaineena, se ei hallitse ajatuksiasi niin paljon kuin aiemmin. Yksinkertaisen lautasmallimme avulla kaloreita ei tarvitse laskea, vaan oma kämmen ja nyrkki riittävät mittausvälineiksi ateriaa kootessa. Mausta ei tarvitse tinkiä, sillä kevyt ja terveellinen ruokakin voi olla maukasta!

Onnistumistarinoita:
Marika - "Niin helppoa,
etten kehtaa edes myöntää"
Anne - "Hyvästi jojoilulle"
Markku - "Uusilla
tavoilla eteenpäin."