sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ryhmäliikunnan elementeistä esittelyssä vihreät lajimme

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico tarjoaa 98 tuntia ryhmäliikuntaa viikoittain. Ryhmäliikunnan tuntinimikkeitä mahtuu kymmeniä tuohon määrään. Millä asiakkaat oppivat nämä nimikkeet ja millä voisi löytyä uusia lajeja, joihin ihastua? Tämän olemme pyrkineet ratkaisemaan, tai ainakin helpottamaan, elementeillä ja väreillä.

Saman tasoiset ja tyyliset tunnit ovat lukujärjestyksessä samalla värillä. Tämän tarkoitus on madaltaa kynnystä kokeilla jotain uutta. Esimerkiksi, jos oma tuttu ja turvallinen valinta on ollut sisäpyöräilyssä Mäki-tunti, vihreällä värillä lukujärjestyksessä mäen lisäksi löytyvät myös Teema- ja Cruiser-tunnit. Uutta kokeilemalla saa lisää vaihtelua harjoitteluun ja valinnanvaraa omaan viikkolukkariin. Lajittelu tekee kokeilemista helppoa ja turvallista. Liikuntaelämys säilyy fyysisesti samalla tasolla, lajista ja tuntinimikkeestä riippumatta.

Tässä kuussa esittelemme teille tarkemmin elementeistä värin vihreä-metsä, sekä sillä värillä merkatut tunnit kalenterissamme.

METSÄ-vihreä

Soljuvaa liikettä ja aerobista liikuntaa on luvassa vihreän metsä-elementin alla. Lajeina elementin alla on mm. suosittu ikivihreä, Evergreen-jumppa. Metsä-lajeja kuvaavat: Selkeys, rytmikkyys, tuttu ja turvallinen, mukaansa tempaava, sykettä elämään.

Mitä taitoja tarvitset tunneille osallistuessasi?

Metsä-elementin ja vihreän värin alta löydät kaikki klubimme perus- ja keskitason tunnit. Tunneilla on luvassa rentoa ja mutkatonta liikuntaa hyvässä seurassa. Perusliikkeet opit muutaman harjoituskerran jälkeen ja sitten onkin aika vain nauttia.

Tunnit kehittävät perus- ja vauhtikestävyyttä. Tunnit ovat helppoja tai keskiraskaita. Harjoittelun tuloksena huomaat arkiaskareiden helpottuvan ja peruskunnon kehittyvän. Liikunnan ilo tuo hymyn huulillesi. Mukaan tunneille tarvitset jumppalenkkarit ja liikunta-asun valintasi mukaan sekä pyyhkeen, juomapullon.

Lukujärjestyksestämme löydät seuraavia vihreitä metsä-tunteja:

CMS Evergreen – Helppoa perusjumppaa ikivihreän musiikin tahdissa. Tunnilla on perusliikkeistä koostuvaa jumppaa ja lyhyt lihaskunto-osuus.

LAVIS-lavatanssijumppa – Hauskaa hikoilua lavatanssimusiikin ja lavatanssien parissa.

Bailamama 4Venus® - On kaikkien naisten tunti, jossa perusjumpan ohella lantionpohjalihakset vahvistuvat ja opit niiden toiminnasta.

Flowride Groove® - Peruskestävyysharjoitus sisäpyöräilyssä. Tästä kuuluu aloittaa pyöräily-tunnit.

Teema- ja Mäki (vihreä) sisäpyöräilytunnit sekä Flowride Cruiser® - Ovat perus- ja vauhtikestävyysharjoituksia sekä menevää musiikkia pyörän päällä.

Kuntonyrkkeily – Tehokasta kuntojumppaa nyrkkeilyn tekniikoita käyttäen, Hanskat saat klubilta tunnille saapuessasi.

65+ jumppa – On seniori-ikäisten oma ryhmäliikuntatunti. Vaihtelevat jumpat ovat suunniteltu kohderyhmän mukaan.
 
Salsa - Salsa on tunnettu kuubalainen tanssilaji. Tanssi on pehmeää, vauhdikasta ja iloista. Tunneilla opetellaan rytmiä mukaansa tempaavan musiikin tahdissa sekä askelkuvioita ja vartalonkäyttöä. Askelkuvioista rakennetaan tunnin aikana helppo koreografia. Tunnilla ei tehdä hyppyjä ja siksi se soveltuukin kaikkien kuntoilijoiden tanssitunniksi.
 
 
Tapaamisiin tunneilla!
 
Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplico
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti